AMAÇ
Profesyonel Koçluk mesleğini
bireyselde, kurumsalda veya yurt
dışında icra ederek, sürdürülebilir ve
yüksek kazanç elde etmek.
ODAK NOKTALARI
#uyum #esneklik #dayanıklılık #dikkat
#strateji #hedefkitle #dijital #satış
#pazarlama #özgüven #özdeğer #özdisiplin #nişalan #liderlik #sorumluluk #yaratıcılık #kazanç #bağkurmak #netolmahali
EĞİTİMDEN BEKLENEN SONUÇLAR
Bilir: Hedef kitleyi belirleme esaslarının ve bağ kurmanın doğasının, müşteri ulaşılabilirliğine etkisini bilir.
Anlar: Kendi sürdürülebilir kazanç planını bizzat kendisinin çizebileceğini anlar.
Yapar: Kazanç sağlama ve meslek icrası esnasında zor durum ve insanlarla karşılaştığında, kendi öz kaynaklarının yardımıyla ve bilinçli farkındalık düzeyinde ayağa kalkar.
KİMLER İÇİN
- Koçluk eğitimi devam edenler
- LEVEL 1 (ACSTH) süreci devam edenler ve tamamlayanlar.
- LEVEL 2 (ACTP) süreci devam edenler ve tamamlayanlar.
- ICF ACC, ICF PCC ünvanlı Koçlar
- MYK belgeli Koçlar.
PROGRAM İÇERİĞİ
Hedef kitleye ulaşmak, İş Modeli Tasarımı, Sosyal Medya Yetkinlikleri, Ödeme Alma Yöntemleri, Satış Pazarlama, Network Oluşturma, Hizmet Sunumu ve Sürdürülebilirlik
KATILIMCILARA SUNULAN MATERYALLER
- 48 Adet Pdf kaynak (10.000+ sayfa) + 1 Adet sesli kitap
- 100′ lerce Dijital Koçluk aracı (ücretsiz kullanılabiliyor)
- Kurumsal Hizmetler için Teklif örneği
- Bireysel ve Yönetici Koçluğu Sözleşme örnekleri
- Eğitim ve Koçluk hizmetleriniz için Katalog örnekleri
- Bireysel, Kurumsal ve Yurtdışı güncel fiyatlandırma tablosu
- CV (Özgeçmiş) örneği
SÜREÇ
- Sürecin tamamı 6 ay sürmektedir.
- Programın tamamı 25 saattir. Eğitim oturumları toplam 12 saattir. Her oturum 3 saat olacak şekilde, toplamda 4 oturumda, 1 hafta arayla gerçekleşiyor. 4 haftada tamamlanıyor.
- Her katılımcının 5 adet birebir Mentorluk hakkı bulunmaktadır. Mentorluklar 60 dakika sürmektedir. Mentorluklar 1 ay ara ile alınmaktadır. 12 saatlik eğitimin tamamlanmasına müteakip en geç 2 hafta içinde ilk mentorluk alınır ve sonrasında 1 aylık periyotlar şeklinde devam eder.
- İlk mentorluk alındıktan sonra her ay, ayda 1 defa soru cevap zoom etkinliği yapılmaktadır. Süreç boyunca toplamda 4 soru cevap etkinliği yapılacaktır. Her etkinlik 2 saat sürmektedir.
- BONUS: 25 saatlik program tamamlandıktan sonra Koçlar için Satış Pazarlama Kulübünün EĞİTİM etkinliklerinden süresiz yararlanmak.
DAVRANIŞSAL YETKİNLİKLER | Adaptasyon Becerisi, Proaktif Davranış ve Duygu Yönetimi, Kendine Liderlik, Merak ve Keşfetme |
YÖNETSEL YETKİNLİKLER | Planlama ve Organizasyon, Güven Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Yüksek Performans, Bağ Kurmak |
ÖZ-GELECEK YETKİNLİKLERİ | Bilinçli Farkındalık, Satış, Pazarlama İkna, Ticaret Kafa yapısı, Motivasyon |
Uygulama Yeri | Süre | Eğitmen |
Online (Zoom) |
Toplam 25 saat. Eğitim oturumları 12 saat (3 saatlik 4 oturum) 5 Mentorluk (Her Mentorluk 60dk.) 4 Soru cevap Etlinliği (Her etkinlik 2 saat) |
Metin TOPÇU |
ÜCRET 10.000 ₺ |
Neden bu eğitime katılmalıyım?
Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi sektörde olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın hiç fark etmez. Ayrıca ne kadar donanımlı olursanız olun, ne kadar yetkin olursanız olun, dünyanın en iyi eğitimlerini, sertifikalarını, diplomalarını almış olun hiç fark etmez.
Eğer günümüzde değer yaratmayı, problem çözmeyi, iş modeli tasarlamayı, pazarlamayı, satışı, sosyal medyayı, içerik üretmeyi, dijital donanımları yönetmeyi ve kullanmayı bilmiyorsanız para kazanamazsınız. Tabi ki tüm bu becerileri bedeli karşılığında yaptıracağınız profesyonellere ödeme gücünüz varsa o zaman durum değişir. Peki bu profesyonellerle çalışırsanız ne kadar ödemek zorunda kalırsınız? Çalıştığınız kişi ve ajansa göre ortalama aylık 8000 – 20.000 arasında bir maliyetle karşılaşırsınız. İşi bilmediğiniz içinde doğru profesyoneli bulana kadar cebinizden ne kadar gider orasını hiç karıştırmıyorum.
Koçluk için satış pazarlama eğitiminde, fiziksel ve dijital ortamlarda, bireyselde, kurumsalda ve yurt dışında koçluk satış pazarlamasını nasıl yapacağınızın formülünü paylaşıyorum. Koçluk ile tasarlayabileceğiniz iş modeli tasarımlarını ve süreç boyunca nasıl kararlılıkla yolda kalacağınızı öğretiyorum. Sizleri çok iyi anlıyorum, çünkü ben de bu yoldan geçtim ve yapayalnızdım. Bu noktaya ulaşmayı başardım ama çok acı çektim, çok zaman kaybettim. Bu noktaya ulaşana kadar Koçluktan sürdürülebilir kazanç elde etmeyi her yönüyle öğrenebileceğim bir eğitim, program, kitap, içerik bulamadım. Yılmadım, kararlılıkla başardım. Biliyorum ki ben bunu başarmış olsam da hala 100.000′lerce insan aynı problemi yaşıyor. Koçluk ile sürdürülebilir kazanç elde etmek isteyen bu 100.000′lerce Koç için, böylece bu programı tasarladım. Ben başardım. Koçluktan sürdürülebilir kazanç elde ediyorum ve bunu nasıl yaptığımı sistematik olarak aktarıyorum. Sende yapabilirsin. Çünkü bu mümkün. Çünkü benim yaşadıklarımı ve çektiklerimi senin de yaşamanı istemiyorum. Koçluk mesleğine gönül verenlerin ve tam zamanlı olarak bu işi yapmak isteyenlerin başarılı, bolluk ve huzur içinde olmalarını istiyorum.
Böylece hep beraber ülkemizi ve dünyamızı çok daha iyi bir noktaya getirebiliriz. Dr. Marilyn Atkinson’ un kurucusu olduğu Erickson Coaching International‘ ın misyon cümlesinde dediği gibi biz Koçlar “Her seferinde bir konuşma ile Dünya’yı değiştiriyoruz”.
Bu eğitim hangi ihtiyaçları karşılayarak fayda sağlayacak?
- Hedef kitle belirleme ve Hedef kitleye nasıl ulaşılacağı
- İş Modeli tasarımı nedir? Nasıl yapılır?
- Sosyal medya içerik tercihleri
- Değer yaratmayı içselleştirmek
- Ödeme alma yöntemleri (Taksit/Kredi kartı/Bankamatik kartı)
- Dijital etkinlik platformları
- Dijital ve Yüz yüze koçluğun başarı kriterleri.
- Sosyal medya platformlarına dair stratejiler
- Sürdürülebilir müşteri ağı kurma
- Koçluk yetkinliği geliştiren zengin kaynak havuzu
- Dijital Koçluk araçları ve Dijital Koçluk Becerileri
- Bireysel, Kurumsal ve Yurt dışı Koçluk süreçleri
- Sözleşme, Teklif, Katalog, CV örnekleri
- Birebir eğitmene ulaşılabilirlik, hep destek, tam destek
- Başarı ve kazanma kafa yapısını ve mentalitesini edinme
- Koçlar için Satış Pazarlama Kulübü üyeliği (süre sınırı yok)
Başarı garantili kafa yapısına nasıl ulaşılır?
Tekrar döngüsü. Bu döngü içinde bulunduğunuz sürece sürekli bir gelişim, güncellenme ve iyileşme vardır. Çünkü hata yapıyorsunuz —> mentorluk ve soru cevap etkinliklerinde geri bildirim alıyorsunuz —> ve nihayetinde güncellenmiş oluyorsunuz. Buna tekrar döngüsü deniliyor ama aslında bu döngü lineer bir şey değildir. Spiral bir yapıya sahiptir. Yani, siz her tekrara güncellenmiş haliyle girdiğiniz için sürekli bir gelişim var.
Yalnız bu tekrar döngüsünün içinde önemli bir aşama var – Hata yapma aşaması. Hatalarımız sayesinde geribildirim alıyoruz. Hata yoksa —> geribildirim yok —> gelişim yok. Lütfen rahat olun. Sonsuz hata yapma özgürlüğünüz var. Tıpkı bebekliğinizde, çocukluğunuzda olduğu gibi.
Ne kadar çok hata, o kadar çok geri bildirim, o kadar da hızlı gelişim.
Bu tekrar döngüsü beş aşamalı bir döngüdür:
- Konuları öğrenme (Teorik Bilgi)
- Pratik yapma (Harekete geçmek)
- Hata yapma (Deneyimlemek)
- Geri bildirim alma (Mentorluk ve Zoom soru cevap)
- Güncellenmiş haliyle tekrar bu döngüye girme (Kararlılık, İrade, İstikrar)
Katılımcıların sorumlulukları neler?
Dünya üzerinde kimden ve nerden eğitim alırsanız alın. Günlük hayatınıza döndüğünüzde öğrendiklerinizi, farkındalıklarınızı, gösterilen yöntemleri planlı, programlı ve istikrarlı şekilde eyleme dönüştürmediğiniz sürece, uygulamadığınız sürece hiçbir eğitim ve program size istediğinizi sonucu yaratmanızda eşlik etmeyecektir.
Çünkü, öğrendiklerinizi, farkındalıklarınızı, yöntemleri uygulamak, harekete geçmek, ilerlemek, çalışmak, çaba göstermek tamamen %100 sizin sorumluluğunuzdur. Eğitimler, programlar sadece size yol gösteren, yöntem ve strateji sağlayan rehberlerdir. Katılımcının sorumlulukları;
- Pratik, pratik, pratik.
- Eylem, Harekete geçmek, Aksiyon almak.
- İstemediğiniz şeylere değil, istediğiniz şeylere odaklanmak.
- Denemek, yapmak, devam etmek, ilerlemek.
- Programda öğretilen yöntemleri hemen uygulamaya geçirmek.
- İstekli olmak, Adanmışlık, Azim, İstikrar, İrade, Kararlılık, Disiplin
- Kendine güven, Kendine inan, Umutlu ol, Olumlu düşün, Düşüncelerine dikkat et.
- Sürekli kendini takip ve analiz etmek. Takıldığı noktaları not alıp Mentorluklarda hazırlıklı gelip, soru sormak ve geri bildirim almak.
- Mutlaka yazarak çalışmak (Klavye ile telefona, bilgisayara değil ! kağıt kalem veya tablet kalem)
- Kitap, Makale, Dergi okumak. Podcast ve sesli kitap dinlemek.
- Araştırma, Analiz, Gözlem yapmak.